Bondi Beach, Sydney & Blue Mountains
Door: Lisanvanveen
Blijf op de hoogte en volg Lisan
01 Februari 2012 | Australië, Sydney
Dus zaterdag heb ik ook maar mijn sportschoenen aangetrokken en ben ik ook een rondje gaan hardlopen langs de kust van Bondi. Toch de beste manier om contact te maken met de locals ;)
Die avond heb ik ook voor het eerst gekookt in het hostel, het is wel een beetje behelpen, hier een recept voor degene die ook een keer thuis in de sferen van een backpacker wil komen:
-instand noodles met groenten in ei-
benodigdheden: koekenpan, snijplankje, mes, plasticbakje, plastic lepel.
ingredienten: olie, noodles, water, 2 eieren, 1 tomaat, handje sugarsnaps, 1 mini courgette, Italiaanse kruiden.
De noodles daar doe je heet water bij en that's it. Verder gooi je de groenten gesneden in de koekenpan waar je ook al de olie in heb gedaan. Wat ei door de groenten (denk scrambled eggs) en last but not least wat Italiaanse kruiden erover. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Zondag: wasdag, regeldag en pizza gegeten en ook even met m'n ouders kunnen skypen, dankzij de laptop met internet van m'n Franse kamergenootje :) wel lachen met haar omdat ze echt geen Engels kan... Zo leer ik hier dus ook nog Frans (goed he Kim!)
Maandag ben ik naar Sydney Central Station gegaan en vanaf daar naar de Royal Botanic Gardens gelopen, waar je dan uiteindelijk uitkomt bij The Opera House en The Sydney Harbour Bridge :D Zie foto's!
Dinsdag heb ik een toeristische tour gedaan in de Blue Mountains. Heel mooi! Ook daarvoor: zie de foto's! Voor deze dag moest ik vroeg opstaan want om 7.15 uur werd ik opgehaald. Wel een schattige gids hadden we! Mooie verhalen over het gebied, over Australie zelf en over hoe de Aboriginals in de Blue Mountains leefden.
Blue Mountains is ongeveer 2 uur rijden vanaf Sydney. De terugweg konden we met de Ferry terug. Dan heb je gelijk goed uitzicht op de Harbour Bridge en Opera House. (alleen kwam daar net een schip voorbij de Holland Amerika line, zodat ik ff moest wachten om foto's te kunnen maken van het Opera House)
Uiteindelijk heb ik dan toch goede foto's kunnen nemen!
Enjoy the pictures! Tot snel, liefs Lisan
01 Februari 2012 - 01:03
Lisan Van Veen:
Jullie hebben nog wat foto's van me tegoed: het uploaden gaat namelijk niet zoals ik wil... Iedereen in het hostel zit namelijk op internet, het regent hier op het moment. Alhoewel het er niet voor hoeft te regenen, veel mensen hebben een laptop meegenomen zodat ze sociaal kunnen doen op Facebook oid ;) Groetjes! -
01 Februari 2012 - 07:22
Janske:
klinkt goed lisan! en wat ben je gelijk al actief, leuk! ben benieuwd naar je volgende tripje :) xxx -
01 Februari 2012 - 09:51
Eline:
jeej klinkt goed man!!! :D ziet er alleen een beetje grijzig uit?? wel lekker temperatuurtje hoop ik? moet daar toch zomer zijn geloof ik ;)
xx -
01 Februari 2012 - 19:42
Vanessa :
Hey Lisan,
Goed van je te horen meid : ) Ziet er goed uit de foto's en gelijk lekker in actie , dingen bekijken en ook nog sportief bezig! goede zaak !!!
xx -
02 Februari 2012 - 08:08
Inger:
Hai! Even voordat ik echt moet beginnen met werken je update lezen :) Inderdaad al lekker actief!! Klinkt goed hoor. We zullen vrijdag bij Joanne even op je proosten! Xx -
03 Februari 2012 - 17:02
Kim:
Chère Lisa,
Leuk verhaal weer! Gaat het lekker met hardlopen, is het te doen qua temperatuur? Prachtige foto's weer, de papegaai-achtigen zijn heel cute. xx -
05 Februari 2012 - 15:47
Leonie:
Waauw! Gave foto's! En dit is slechts "een 1e indruk" ;) Zo te horen al aardig de draai gevonden ook! NICE.
Have fun meis, tot volgende keer!
Liefs Le