St. Kilda Beach en Melbourne city - Reisverslag uit Sydney, Australië van Lisan Veen - WaarBenJij.nu St. Kilda Beach en Melbourne city - Reisverslag uit Sydney, Australië van Lisan Veen - WaarBenJij.nu

St. Kilda Beach en Melbourne city

Door: Lisanvanveen

Blijf op de hoogte en volg Lisan

19 Februari 2012 | Australië, Sydney

Vandaag vind ik het wel een mooie dag om wat te vertellen over St. Kilda en Melbourne :)
Om de hoek van het hostel Habitat HQ is namelijk de openbare bieb van St. Kilda waar ik een uurtje gratis op internet kan. En vandaag is de dag minder zonnig begonnen dan gisteren... maarja dat zegt hier in Melbourne niets want het weer verandert hier heel snel. Men spreekt hier van '4 seasons in a day' dus neem altijd een extra jasje of trui en paraplu mee... dat vind ik teveel moeite want als het regent dan ben je binnen 2 minuten weer droog :)

St. Kilda is een relaxte plek om wat rond te hangen... dit heb ik dan ook al een paar dagen gedaan. De afgelopen dagen was het super mooi weer en heb ik lekker op het strand gelegen. De eerste dag even vergeten om m'n voeten ook in te smeren, dit zal ik voor de rest van m'n tijd hier in Australie dus niet meer vergeten te doen.

Dinsdag 7 februari ben ik hier aangekomen en ik kan wel zeggen, time flies when you're having fun!
Het hostel waar ik ben is behoorlijk vol, ik denk dat meer mensen getipt zijn dat het een goed hostel is. Want toen ik aankwam 's avonds optredens van bands en de volgende ochtend (iedere woensdag) gratis pannenkoeken als ontbijt :) I like!
Gratis een toer door CBD (stadcentrum van Melbourne) op vrijdag en het hostel biedt zelfs een dagje vrijwilligerswerk aan. Jaja ik heb mijn handen uit de mouwen gestoken!

Afgelopen donderdag heb ik geholpen om een hek te plaatsen op een plek in Melbourne waar Bandicoots (google maar ff dan weet je wat voor dier het is) uitgezet gaan worden.
Ze moeten beschermt worden tegen de vossen, want die jagen op die beestjes. Het is zelfs zo erg, dat de Bandicoot op de lijst van bedreigde diersoorten staat.

Goed, Melbourne in het kort: Europese flair, gezellige drukte, lekker eten, graffiti kunst, mooie gebouwen zowel oud en nieuw, trams en tweedehandskledingwinkels dus de mode is hier ook behoorlijk exentriek :)

Hoogtepunt tot nu toe... the Queen Victoria Night Market: in de zomermaanden is er iedere woensdagavond een markt waar men kan eten, drinken, naar live optredens kan gaan en souvenirs kan kopen. Afgelopen woensdag was het heel warm dus ik waande me echt in de tropen met een enorme BBQ lucht. Maar ik vond het fantastisch: eten vanuit over de hele wereld!

Lieve mensen, dit was het voor vandaag. De volgende keer dat ik hier schrijf zal waarschijnlijk over een paar weken zijn, want ik ga over een paar dagen naar Tasmanie en ik heb gehoord dat het internet daar nog beroerder is dan hier...
(Australie heeft alles goed geregeld, behalve internet = sloom en gek van te worden!!) Maargoed zoals een echte Australier zou zeggen: No Worries!!

Dikke kus,
Lisan

• 19 Februari 2012 - 02:45

Koosje:

Hi Lisan,

Vanuit Fremantle...zijn we toch weer even in hetzelfde land ;-) lieve groetjes.

Blij om te horen dat het hostel in St Kilda bevalt!

Geniet van de Melbourne en veel plezier in Tasmanie. In Hobart zit de coffee doctor en daar hebben ze goede wifi!

Groetjes Koosje

• 19 Februari 2012 - 09:01

Papa En Mama:

Hoe is het nu met je voeten?
    Hier hebben we veel geschaatst op de meren in de omgeving.Bij jou is sprake van andere temperaturen!
    Fijn dat je zo geniet. We wensen je veel plezier in Tasmanië.
    Lieve groeten van papa en mama,
    Tommie en Simba.

• 19 Februari 2012 - 10:38

Ineke:

He topper! Je verhalen klinken heerlijk! Fijn om te lezen dat je je zo goed vermaakt.. Geniet vd zon, ik zit in het noorden op de bank en zie alweer dikke sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. ;) Zullen we na je trip een skype date doen? Geniet!! Dikke kus

• 19 Februari 2012 - 10:46

Anne En Ebel:

Hoi Lisan,
    erg leuk om je te volgen, leuke verslagen en foto's... ga zo door.
    echt irritant hè dat slome internet!
    we zien uit naar je volgende verslag.
    geniet ze verder op deze onvergetelijke reis!
    groetjes ons

• 19 Februari 2012 - 14:09

Heleen:

Aah Lisan, je zet je in voor de viervoetsers! Goed bezig. Klinkt alsof je het daar goed naar je zin hebt! Hier in Nederland is de kou weer redelijk voorbij (nationale gekte over eventuele 11-stedentocht, en prachtige schaatstochten!). Vertrek over een maand naar Nicaragua, heel veel zin in! Enjoy, liefs Heleen

• 21 Februari 2012 - 11:42

Nienke:

Ha die Lisan,

Wat weer een mooie foto's! geniet van je trip naar Tasmanie want de tijd vliegt! :-) Ik had je ook nog gemaid maar terugmailen hoeft niet hoor: je kan heel je (werkende) leven nog achter de compu...dus: Enjoy the outdoor life!

Liefs,

Nienke (en ook van Rutger natuurlijk)

ps: we moeten er nog wel een beetje aan wennen hoor dat onze 'huisgenoot' er niet meer is!!

• 28 Februari 2012 - 17:38

Leonie:

Haihai,

Woow, die graffiti foto vind ik echt super.... Mooie sfeer en nog net wat groen om de hoek in het karretje ;)
    Vandaag zit je geloof ik @ "the bay of fires"... Ook daar zal wel eens een BBQ-lucht heersen hihi!!

Veel plezier nog! X