Tasmania - Reisverslag uit Hobart, Australië van Lisan Veen - WaarBenJij.nu Tasmania - Reisverslag uit Hobart, Australië van Lisan Veen - WaarBenJij.nu

Tasmania

Door: Lisanvanveen

Blijf op de hoogte en volg Lisan

06 Maart 2012 | Australië, Hobart

Beste mensen! Ik ben aan het einde gekomen van mijn avontuur/avonturen in Tasmanie! Tijd voor een up-date en wat foto's :)

Op woensdag 22 februari ben ik van Melbourna naar Launceston gevlogen met Jetstar (de Ryanair van Australie). Daar begon het avontuur eigenlijk al... mocht ook wel, tot nu toe liep alles op rolletjes namelijk. 's ochtends stond ik met een Israelisch meisje en nog een paar reizigers te wachten op de geboekte shuttlebus naar het vliegveld. Om 9.00 uur zouden we worden opgehaald. Om 9 uur percies stopt er een busje met piepende remmen en de Afrikaanse chauffeur roept 'to the Airport?' Yes, naar het vliegveld graag.

Na ongeveer een half uur in het busje zitten, komen we er achter dat we niet in de shuttlebus zitten maar in een gewone taxi!
Uhm... we gaan toch wel naar het vliegveld he?
Gelukkig hadden het Israelisch meisje en ik niet echt haast omdat onze vlucht pas om 12.00 uur ging, maar de andere reizigers hadden een vlucht om 10.30 uur. Naja even stress voor hen en voor ons nog een keer de kosten betalen van de rit ( we hadden de shuttlebus al van tevoren betaald) Beetje jammer, maarja achteraf wel hard er om kunnen lachen. Volgende keren dat ik in een shuttlebus stap eerst ff vragen of het een gewone taxi is of niet!

Aankomst in Launceston. Kleine stad, zeg maar gerust dorp. Vriendelijke mensen en een hostel wat aan elkaar hangt met plakband. Maar wel gezellig met m'n Israelisch reisgenootje. Super mooi weer dus ook nog genoten van een dagje zwembad tussen de bergen :)
(zie foto)

Op zondagochtend 26 februari begon mijn toer met Adventure tours om Tasmanie in z'n geheel te zien.

Opgehaald door een wit Toyota busje, deze busjes zie je overal, er kunnen maar 21 personen in, en je voelt je een reuze toerist, maargoed, voor mij een topgelegenheid om zo Tasmanie te zien!

Dag 1 van de toer: Bay of Fires! Witte stranden en een blauwe zee. Supermooi weer en een duik genomen in de zee.
Geslapen in Bicheno. 's Avonds nog even wat pinguins gezien voor het slapen gaan.

Dag 2: Wineglass Bay.
Op hoge snelheid met 4 andere meiden uit Engeland en Ierland een track van 8 km in 2 uur gelopen. (Berg op berg af) Pfff.
' s avonds naar Port Arthur om daar te overnachten in een huis naast een begraafplaats... beetje luguber, maargoed.
Oogjes dicht, snaveltjes toe.

Dag 3: Port Arthur en Tasmanian Devil Park.
Port Arthur is een bijzondere plaats. Hier werden gevangenen van Engeland en Ierland heengebracht om te werken en hun straf uit te zitten. Niet echt een gezellige stad dus. Maar er komen veel toeristen op af en dat is natuurlijk mooi voor de inwoners van Tasmanie. Alles ziet er dan ook behoorlijk schoon en netjes uit en alles is ingericht voor toeristen.

's Middags zijn we met de groep naar een Tasmanian Devil Park gegaan. Tasmanian Devils gezien, en ook baby Tasmanian Devils:) Schattig!!
Ze hadden niet alleen Devils maar ook Kangaroes, die heb ik ook even wat eten mogen geven :) Jeej!

Overnacht in Hobart en m'n eerste ervaring met een shared dorm...
Hostel met een kamer met 4 bedden, en ja gelukkig sliep er niemand boven mij, maar het bed naast me sliep een stelletje... hmmmzz (gelukkig bestaan er oordopjes en oogmaskers)

Dag 4: Een dagje Hobart, beetje rondgewandeld en jaja ze hebben hier een Salamanca market:) Ik heb een foto voor je gemaakt hoor Marieke!

Dag 5: Vroeg op omdat deel 2 van de toer begint. Naar het nationaal park gegaan (Mount Field National Park) grootste koude regenwoud van de wereld. Grote bomen en watervallen.
's avonds overnacht in Strahan.
Een toeristisch dorpje (ehm misschien 20 huizen) in het westen van Tasmanie.

Dag 6: 's ochtends de Henty Sand Dunes beklommen en ook weer er vanaf geroetst. Netalsof je in sneeuw loopt. Montezuma Falls bezocht en 's avonds naar Cradle Mountain Park en daar overnacht in een blokhut.

Dag 7: Cradle Mountain beklommen!
Jaja een tocht van 4 uur maar het was de moeite waard. Zelfs de Japanners in de groep gingen mee (op Allstars en ballerina's) hmm, beetje vreemd, waarschijnlijk hadden ze niet goed begrepen dat we een berg gingen beklimmen.
Overnachting in Devonport.

Dag 8: einde toer en van Devonport weer terug in Launceston. In het hostel wat van plakband aan elkaar hangt. Dit keer was ook de droger stuk gegaan, en het regende dus ik kon ff niet wassen, no worries, dat kan ook later. Omdat het zo slecht weer was, maar de hele dag binnen dvd'tjes kijken :)

Eindelijke de film 500 days of Summer gezien...

De volgende dag ben ik weer naar Hobart gegaan met een bus, jaja ik was nog niet moe van in een busje zitten! Maar vanuit Hobart heb ik mijn vlucht geboekt. Dus hier ook nog even wat site seeing :)

Morgen vlieg ik terug naar Melbourne, om vanaf daar naar West-Australie te reizen.

Begin april is de bedoeling dat ik ga werken in een hotel in Corrigin, een klein dorpje ongeveer 3,5 uur van Perth af.
Dus ik heb een maandje de tijd om daar te komen :)

Ik geloof dat ik dit keer echt een lang verhaal heb... (heb ik Eline al verslagen? ;))

Dag lieve mensen, dit was het weer voor deze keer!

Tot snel!
Dikke kus vanuit Hobart, Tasmania.
Lisan

• 06 Maart 2012 - 10:00

Marion:

Ha Lies!! Leuk om je reis op Tasmania te lezen! Hoe ben je nu aan een baantje gekomen? Heel veel plezier met alles! kus!

• 06 Maart 2012 - 13:10

Nienke:

ooohh die foto met de kangaroe! Net zo lief als Simmie! ;) Erg leuk om weer een update van je te lezen. Knap hoor al die bergen bedwingen :) en de eerste taxi-oplichter ontmoet haha t moest er inderdaad een keer van komen. Geniet van Hobart en alvast goede vlucht naar het 'vaste land'!

Veel liefs, ook van Rutger!

ps: een nieuwtje....tromgeroffel...wij gaan met de kerst een maand naar Hong Kong + de Filippijnen! (kon natuurlijk niet achterblijven met al de reislustige familieleden ;)

• 06 Maart 2012 - 15:32

Eline:

Klinkt zo goed Lisan!! :D supervet allemaal! en welkom in de wereld van de gedeelde dorms, is in ieder geval een stuk goedkoper ;) xx

• 06 Maart 2012 - 18:25

Roos:

Wooehoeee baby devils!!!

• 06 Maart 2012 - 20:05

Vanessa:

Hey Lisan,

Leuk om van je te horen, je ziet er goed en relaxed uit , je begint al een beetje bruin te worden : )
    Leuk dat je in Tasmanie geweest bent! En nu op naar het Westen dus. En wat gaaf dat je een baantje hebt gevonden , leuk !!! xxx

• 07 Maart 2012 - 04:18

Lisan Van Veen:

Bedankt voor jullie reacties! Smile on my face! :D

• 07 Maart 2012 - 13:30

Kim:

Hey backpacker!

En ook al een baantje geregeld, heel fijn! Dat die kangoeroes zo tam zijn, bijzonder!

En lekker sportief bezig dus, nice!

OMG, die schooluniforms zijn echt lélijk. Voor de meisjes ook zo?

xx

• 07 Maart 2012 - 18:44

Papa En Mama:

Ja , met al dIe leuke reacties kunnen we niet achterblijven.(nee we reageren wel , maar dan telefonisch en per mail) ha,ha.
    Hele mooie foto's heb je weer gestuurd Lisan.
    We kunnen tussen de regels doorlezen dat je geniet.
    En doe maar, nog even naar de westkant, alsof het niets is. Per auto?
    Dat zal een kik geven!
    Ws. lange rechte einden ha,ha.
    Genoeg geleuterd, bye,bye
    Gr. van papa en mama en beesten.